Георги Иванов ще участва на Балканското първенство в зала

Състезателят на СКЛА "Добрич" има 3 медала от 3 състезания тази година.

Георги Иванов ще участва на Балканското първенство в зала

Балканското първенство по лека атлетика в зала ще се проведе в събота, 25 февруари, в Белград, Сърбия. Като шампион на България в дисциплината тласкане на гюле на шампионата на балканите ще участва състезателят на СКЛА "Добрич" Георги Иванов.


През тази година той вече спечели 3 медала от 3 състезания - бронз на силен международен турнир в Яблонец, Чехия, злато от републиканското първенство в зала в Добрич и сребро на турнир в Истанбул, Турция.

Още две големи състезания предстоят за Георги Иванов. Седмица след балканиадата, отново в Белград, ще се проведе Европейското първенство по лека атлетика в зала, а на 11 и 12 март в Лас Палмас, Испания е Европейската купа по хвърляния.

Припомняме, че през декември Георги Иванов премина в СКЛА "Добрич" с президент и треньор Галин Костадинов и от близо 3 месеца се подготвя в нашия град. Георги Иванов е трикратен победител в анкетата за лекоатлет на България - за 2004, 2013 и 2014 година. Той е световен шампион на тласкане на гюле за юноши от 2004 година. След хегемонията на добричлията Галин Костадинов в тази дисциплина в България, вече десетилетие републикански шампион е Георги Иванов. Той е национален рекордьор на тласкане на гюле, участник на 3 олимпиади - Пекин, Лондон и Рио.