Титлата от работническия спортен фестивал остана в България

Отборът на АЕЦ Козлодуй оглави крайното комплексно класиране за купата на нациите в деветото издание на международния работнически спортен фестивал в Албена. С всяка изминала година битката за трофея става все по-оспорвана, като това лято българите станаха първи само с 10 точки аванс пред представителите на руския Атом-Спорт.

Титлата от работническия спортен фестивал остана в България

Трети е тимът на Белоруски профсъюз на работниците. Шестицата допълват Апоел (Израел), Индет (Мексико) и Работнически център за международен обмен (Китай). Купата за Феърплей бе присъдена на мексиканците. На първите три места в генералното класирането за Купата на КНСБ са ТЕЦ-Варна, ТЕЦ Марица Изток-2 и Мини Марица Изток. Наградата за Феърплей получи Сименс ООД.

 

Припомняме Ви, че в надпреварата, която превърна Албена в мини олимпийско градче се включиха близо 2200 души от 19 държави. Спортисти от 5 континента си разпределиха отличията в 16 вида спорт.  

 

В рамките на Игрите се проведе и световното първенство по плажен волейбол на Международната конфедерация за работнически спорт CSIT. При мъжете и жените титлите бяха спечелени от българите. Родните ни „лъвици” обърнаха Бразилия с 2-1 гейма. Със същия резултат „трикольорите” ни надделяха над Италия.