Задържаха телефонен измамник, взел над 50 хиляди лева в Тервел за 2 дни

Той е действал на територията на цялата област.

Задържаха телефонен измамник, взел над 50 хиляди лева в Тервел за 2 дни

При провеждане на оперативно-издирвателни мероприятия по линия на телефонните измами от служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОД МВР - Добрич, ОД МВР - Варна, РУ Тервел и Второ РУ Добрич е установен В. В. (57 г.) от село Стефаново, община Добричка, известен на МВР, участвал в извършването на телефонни измами като помагач.



От проведените процесуално следствени действия под ръководството на Окръжна прокуратура - Добрич и районните в Тервел и Генерал Тошево е установена съпричастността на извършителя в две измами на територията на община Добричка, две в община Генерал Тошево, две в община Балчик и една измама на територията на община Каварна. Последните две измами на В. В. на територията на община Тервел на 12 и 13 февруари са на обща стойност над 50 000 лв. Взета му е мярка за неотклонение задържане под страж от Районен съд - Тервел.

На 17 февруари служители на ОД МВР – Добрич, ОД МВР - Русе и ОД МВР - Варна извършват претърсвания в град Ветово и село Житница, община Провадия, като са открити доказателства за извършена престъпна дейност от други трима мъже, известни на полицията по линия на телефонните измами.

С полицейски мярки за срок от 24 часа тримата са задържани. Работата по установяване и документиране на цялостната престъпна дейност на извършителите продължава.