Ученици от ОУ "Христо Ботев" отбелязват Деня на розовата фланелка

Под мотото "Не преминавай границата" деца и ученици на ОУ "Христо Ботев" отбелязват Деня на розовата фланелка - 22 февруари.

Ученици от ОУ "Христо Ботев" отбелязват Деня на розовата фланелка



В продължение на седмица децата от 1-4 клас изработваха оригами пеперуди и водни лилии под ръководството на педагогическия съветник и откриха, че както в оригами има точни правила, такива има и в общуването между хората. Манията оригами се оказа заразителна и във фоайето на училището си появи цяло дърво, украсено с произведенията на децата. 

Докато малките рисуваха и откриваха кое е добро, кое е лошо в общуването помежду им, учениците от 5-8 клас изработиха колажи на тема "Не на тормоза в училище", написаха на тях лични послания и ги представиха в часовете на класния ръководител. Сега предстои заключителната  дейност на 22-ри февруари и награждаване на най-добрите идеи. 


Всеки ден родители и ученици споделят емоции, породени от видяното и наученото по голямата и всеобхватна тема "тормоз и насилие" и са единодушни, че за това не бива да се говори и пише само на един определен ден, а да бъде неизменна част от учебния процес.