Рапър от Добрич почете Апостола с новата си песен

На 19 февруари - деня, в който България се прекланя пред делото и паметта на Васил Левски, Росен Великов пусна новата си песен.

<iframe width="600" height="338" src="https://www.youtube.com/embed/Uj_0-9RkrIg?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Рапър от Добрич почете Апостола с новата си песен

"От нас за вас" е новата песен на R.V - артистичния псевдоним на Росен Великов. Тя започва със стихотворението на Христо Ботев "Обесването на Васил Левски" и затова излезе на 19 февруари. В песента участва и mr. Dyff - Иван Миланов. Идеята е на Росен Великов, текстът е на двамата.


"Идеята на песента е, че ценностите на Левски и Ботев са актуални и днес. Правим паралел между ежедневието ни сега и тяхната кауза, която все още не постигната", обясни Росен Великов.

Той е на 28 години, от Добрич, рапът е негово хоби, а по професия е оператор в телевизия "Добрич". Увлича се по рапа преди 20 години. Желанието му да се занимава с тази музика още на 7 години е толкова силно, че притеснени, че ще стане като Мишо Шамара, родителите му го записват на народни танци в ансамбъл "Добруджа". Така още от дете Росен открива двата си любими стила - рапа и българския фолклор, и до днес те продължават да заемат важно място в сърцето му. С рап музика започва да се занимава преди 3 години. По това време той е в София, за да учи за фитнес инструктор. Далеч от семейство и приятели, без да познава никой в големия град, той има много време да мисли и да открие себе си. Осъзнава, че рапът винаги е бил в него и има необходимост да се занимава с музика. Прибира се в Добрич, закупува си необходимата техника и вече има участия на концерти в младежкия дом и записани 6 песни, още 10 са в процес на подготовка, като следващата ще бъде първата с професионален видеоклип със сюжет.

"Каузата ми е да накарам хората да се замислят за съществените неща, за да станат по-добри, да спрем да се лъжем, да спрем да сме лицемери и интриганти, да се замислим, че можем да живеем по-добре. Не е утопия, че светът може да стане по-добро място, но промяната трябва да започне от нас самите", смята Росен Великов.

Другият изпълнител в "От нас за вас" Иван Миланов е човек с два таланта - музикален и спортен. Той е многократен шампион на България по вдигане на тежести. Иван е от семейство на музиканти и е много добър барабанист. Той е от ромски произход, но се чувства българин и силно обича България.