Драгомир Цукев ще води листата на "Нова Република" в Добрич

Той е безпартиен, живял е 9 години в САЩ, има богат опит като учител по английски и френски език, преподава в гимназия "Райко Цончев".

Драгомир Цукев ще води листата на "Нова Република" в Добрич

Тази вечер в залата на кукления театър дясномислещи хора от нашия град поставиха началото на надпартийната платформа "Нова Република" – Добрич.



Учредители на "Нова Република" - Добрич станаха 74 човека. Те имаха възможността да направят номинации за кандидати за народни представители за предстоящите предсрочни парламентарни избори. За депутати от "Нова Република" бяха предложени общо петима - Мирослав Георгиев, Милена Керанова, Ивайло Евдокимов, Драгомир Цукев и Тодор Моралийски. Събранието продължи с тайно гласуване, на което учредителите на "Нова Република" подредиха листата за осми добрички избирателен район.

Най-голяма подкрепа събра Драгомир Цукев. Той е учител във Висше училище по мениджмъмт и Частна профилирана гимназия по туризъм и предприемачество "Райко Цончев". Работил е като учител в ЕГ "Гео Милев" и в САЩ. Има ясна визия каква реформа трябва да се извърши в българското образование.

Втори в листата на "Нова Република" в област Добрич ще бъде Мирослав Георгиев. Той е на 38 години, семеен, с едно дете, завършил е Езикова гимназия "Гео Милев", с висше икономическо образование - специалност "Маркетинг", общински председател на Демократи за силна България.

Следват Ивайло Евдокимов - на 47 години, семеен с 1 дете, завършил Технически университет - Русе, Милена Керанова - на 47 години, омъжена, с 1 дете, занимава се със семеен бизнес и Тодор Моралийски - семеен, с 2 дъщери, агроном, председател на БЗНС Никола Петков за Добрич.