1145 души са включени в съставите на Секционните избирателни комисии в Добрич

Консултации за съставите на Секционните избирателни комисии за предсрочните парламентарни избори на 26.03.2017 г. се проведоха днес в Община Добрич.

1145 души са включени в съставите на Секционните избирателни комисии в Добрич

Те бяха водени от кмета на общината Йордан Йорданов. Парламентарно представените партии и коалиции в 43–то Народно събрание представиха необходимите документи и списъци. Те приеха без възражения предложенията на общинска администрация за броя и членовете на Секционните избирателни комисии и разпределението им по партии и коалиции.



Секциите са 129 и включват 1145 души. Беше взето принципно решение и по отношение на подвижна секционна комисия (или комисии), в зависимост от това, колко заявления ще постъпят до крайния срок 11 март и дали ще се образува такава.

Броят на представителите в Секционните избирателни комисии по партии и коалиции е, както следва: 424 за ГЕРБ; 192 за БСП Лява България; 151 за ДПС; РБ – 111; ПФ - 86, България без цензура - 71, АТАКА - 55; АБВ – 55, като са спазени изискваното процентно съотношение и Методическите указания на ЦИК за определяне съставите на секционните комисии. Кметът пожела успех на партиите и коалициите и изрази надежда за една аргументирана и толерантна битка между идеи на всички участници, за честни избори.