Черноморец отстрани Септември

Балчишкият Черноморец победи Септември (Симитли) с 1:0 в Албена в мач от първия кръг за Купата на България. Двата тима сътвориха двуостър мач с куп положения и пред двете врати. Срещата започна с две положения пред вратата на балчиклии, след което домакините отговориха с опасен изстрел с глава на Станислав Иванов и 3 добри възможности за гол пред Георги Куртев.

В началото на второто полувреме след образцово центриране на Веселин Банчев, Петър Кънчев разтресе напречната греда. След почивката футболистите на Черноморец вдигнаха още повече оборотите и достигнаха до една дозина възможности за попадение, но дълго време безрезултатно. Гостите от Симитли отговориха с две опасни контраатаки.

 

Единственият гол в мача падна едва в 71 мин. Петър Кънчев отново имаше малшанса да нацели гредата с удар с глава, но при добавката Георги Куртев необезпокояван отбеляза и заслужено изпрати Черноморец на 1/16-финалите за купата.

 

През втората част в игра за Септември влезе изп. директор на клуба от Симитли Методи Стойнев – бивш футболист на Добруджа, Литекс и Локомотив (Пловдив).