Нови две телефонни измами за ден в областта, възрастни жени дадоха 40 000 и 5 000 лева

ОД МВР Добрич за пореден път призовава да не се доверявате и да не давате пари на непознати хора. Полицейските служители не искат и не вземат пари и ценности. Полицейските служители не набират граждани за залавяне на извършители на телефонни измами.

Нови две телефонни измами за ден в областта, възрастни жени дадоха 40 000 и 5 000 лева

Около 17.00 часа вчера в полицията подава сигнал 76-годишна жена от град Тервел. Предния ден тя получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж, представящ се за служители на МВР. Мнимият полицай заявил на възрастната жена, че е необходимо да даде сума пари с цел залавяне на телефонни изамници. Около 15.00 часа по ул. "Хан Аспарух" в град Тервел жената предава 320 лева и неустановено към момента количество златни накити. След това тя пак получава обаждане от мнимия полицай, който отново я въвежда в заблуждение - че е необходима по-голяма сума пари за залавянето на групата телефонни измамници. На следващия ден жената изтегля 40 000 лева от банка и оставя парите на същото място. След като връзката с мнимия полицай прекъсва, жената разбира, че е станала жертва на телефонна измама и се свързва с РУ МВР Тервел. По случая е образувано досъдебно производство.



В полицията вчера се тъжи и 74-годишна жена от град Шабла. Тя получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж, представящ се за служител на МВР. Той заявил на възрастната жена, че е необходимо да даде сума пари с цел залавяне на телефонни изамници. Около 12.40 часа тя изхвърля през терасата на апартамента си 5 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Шабла.