РЗС: Корупция в Каварна, полицията в Добрич натиска подсъдим да даде подкуп на съдия

Редовната петъчна пресконференция на РЗС в София днес бе изцяло посветена на нашата област. Началник в добричката полиция изнудва подсъдим да даде подкуп на магистрат срещу обещание да се прекрати наказателното преследване срещу него, съобщиха от партията на Яне Янев. Двама служители на Община Каварна са увеличили имотното си състояние в пъти над доходите, алармираха от РЗС.

РЗС: Корупция в Каварна, полицията в Добрич натиска подсъдим да даде подкуп на съдия

Людмил Ганчев - член на РЗС - Добрич, обясни, че след разговор на "висок тон" с директор на училището, където учи дъщеря му, срещу него е заведено дело. Людмил получил обаждане от служители на ДАНС, които го извикали на среща във Варна. На нея го попитали дали съдията по делото му е искал подкуп. Людмил отговорил отрицателно.


 

След това среща с него поискал и началника на Икономическа полиция в Добрич Веселин Колев, който поставил същия въпрос. Последвало изнудване на Людмил Ганчев да даде подкуп на съдия Веселин Николов от Районния съд с цел неговото компроментиране. Людмил категорично отказал да участва в подобни схеми и описал в съда случилото се. Съдия Николов си е направил отвод по делото след това, разясни на днешната пресконференция на РЗС Людмил Ганчев.

 

На събитието в София общинският съветник в Каварна Красимир Кръстев излезе с декларация, че напуска партия Атака, тъй като тя действа по корупционни схеми съвместно с ГЕРБ както на национално, така и на местно ниво. Кръстев преминава в РЗС. Той изнесе информация за имотното състояние на двама служители на Община Каварна и ги обвини в корупция. Придобитото от тях през послените 5 години надхвърля многократно доходите им. Главният архитект Юлиян Илиев е сключил 144 сделки през периода, началник отдел Техническа служба Десислав Костов - 98.

 

Николай Аврамов - гражданин от Каварна, представи аудиозапис, според който Десислав Костов му е предложил 10 хиляди лева за да не разкрива информацията за имотното му състояние. Аврамов обаче е предоставил информацията за забогатяването на общинския служител в Каварна на прокуратурата.

 

В пресконференцията в столицата участие взе и областният координатор на Ред, Законност, Справедливост - Добрич Кирил Костов.