Зрелостници на Математическа гимназия - Добрич с 10 стипендии за британско образование

На церемония по връчване на дипломите на Природоматематическа гимназия „Иван Вазов”, ректорът на Висше училище Международен колеж – доц. Тодор Радев връчи днес десет стипендии на стойност между 8 и 15 хил. лв. за обучение в британски бакалавърски програми.

Зрелостници на Математическа гимназия - Добрич с 10 стипендии за  британско образование

„В резултат на дългогодишното партньорство между нас и Природоматематическа гимназия „Иван Вазов”, ръководството ни и наши бизнес партньори, решихме да предоставим тези десет стипендии, от които може да се възползва всеки един от вас.” – каза ректорът на ВУМК по време на церемонията.



Стипендиите са за обучение в специалностите „Бизнес информационни системи” , „Финанси”, „Икономика” на престижния Университет в Уелс институт Кардиф, които се предлагат от Висше училище Международен колеж (ВУМК). Българското висше училище е стратегически партньор на британския университет за Източна Европа.

 

Зрелостниците от ПМГ ще могат да започнат обучението си в англоезичните специалности в структурите на ВУМК, в градовете Варна, Добрич или София, а след първата или втората година, желаещите могат да продължат образованието си и директно във Великобритания.

 

Церемонията по дипломирането на випуск 2011 от ПМГ „Иван Вазов” се проведе във Висше училище Международен колеж, като дипломи получиха близо 150 зрелостници.