Добруджа започва срещу Дунав на Балчик къп

Първият мач на жълто-зелените на турнира е утре, сряда, от 15.00 часа в Албена.

Добруджа започва срещу Дунав на Балчик къп

Международен футболен турнир за Купата на Община Балчик започва днес в белия град и Албена. Ще участват 8 отбора, разделени в 2 групи.



Добруджа е в един поток с Дунав (Русе), Етър и молдовския Петрокуб.

В първия си мач отборът на Добрич излиза срещу шестия в Първа лига утре, 8 февруари, от 15.00 часа в Албена. На 11 февруари Добруджа ще играе с лидера в Б група Етър, а два дни след това с молдовците.

В другата група са домакинът Черноморец Балчик, Витоша (Бистрица), Ботев (Нови Пазар) и Лудогорец 2.

Регламентът на турнира предвижда последните мачове да са на 16 и 17 февруари, като в тях първите в групите ще играят на финал, вторите ще спорят за третото място в крайното класиране, а следващите съответно за петото и седмото.

Мачовете на турнира ще бъдат последни за Добруджа преди подновяването на първенството на 25 февруари, когато в Добрич ще гостува Доростол (Силистра) в среща от 19 кръг на трета Североизточна група.

Жълто-зелените вече изиграха две контроли. Добруджа първо загуби от третия във Втора лига Созопол с 5:1, като гола за нашия отбор отбеляза Явор Колев, а след това победи Септември (Тервел) с 2:0 с попадения на младия талантлив нападател Дейвид Филипов.