Изпълнители от Студио „Сарандев“ се завърнаха от София с нагарди

В края на изминалата седмица талантливите изпълнители от Студио „Сарандев“ при Младежки център - Добрич с вокален педагог Елена Карабельова имаха изяви в столицата.

Изпълнители от Студио „Сарандев“ се завърнаха от София с нагарди



В петък - 3 февруари бе оспорваният финал в Шоуто на Слави по bTV за избор на сценична партньорка на господин Андреев, в който Димитрина Германова достойно защити добричката певчска школа и се класира втора. По същото време стартира и Националният конкурс „Път към славата“, в който взеха участие други четирима представители на Студио „Сарандев“. И четиримата се завърнаха от София с награди. Жана Стефанова се класира първа при най-големите - в пета възрастова група. В четвърта възрастова група Александър Петров грабна втора награда, а Елеонора Иванова - трета. Габриела Иванова бе отличена с трета награда в трета възрастова група.

За призовите места в категория „вокални солисти“ се конкурираха голям брой талантливи млади изпънители от много градове на страната: София, Русе, Варна, Бургас, Троян, Севлиево, Стара Загора, Попово, Панагюрище, Бургас, Пловдив, Габрово и др. Изпълненията им бяха оценявани от професионално жури в състав: Етиен Леви, Нели Маринкова и Николай Текелиев.


Конкурът „Път към славата“ - София обхваща различни жанрове на музикалното и танцово изкуство. Организира се за пета поредна година от Арт център „Кърнолски“. Медиен партньор на престижния културен форум е БНТ 1.