Младият автор Александър Петров с премиера на дебютната си книга „Следобедна усмивка“

На 15 февруари 2017 г. от 18.00 часа в Общински младежки център ще бъде премиерата на дебютната поетична книга на младия добрички автор Александър Петров „Следобедна усмивка“.

Младият автор Александър Петров с премиера на дебютната си книга „Следобедна усмивка“

Александър Петров е носител на множество награди от литературни конкурси.



Учи в Езикова гимназия „Гео Милев“ в град Добрич /8 клас/ и посещава Клуб за творческо писане „Литературната къща” с ръководител поетесата Генка Петрова. Есето му „Ако си тръгна от тебе, Българийо“, публикувано в Интернет, има над 16000 посещения към момента.

Друга негова страст е поп пеенето, където също има много отличия. Той е един от 60 участници в детското музикално шоу „Големите надежди“ 2014 г. по Нова ТВ и един от 15-те селектирани български участници в конкурса за детска песен на Евровизия 2016 година.

Член е на Клуба на „Успелите деца за 2015 г.“ на фондация „Димитър Бербатов“, номиниран за Годишните награди „Успелите деца на България“ на фондацията за 2016 г.

Книгата е с издател „Славянска литературна и артистична академия“ и е включена в библиотека „Език мой – мое Отечество“, в която се издават книги на автори от славянските държави. В нея за пръв път е включена дебютна книга на толкова млад автор. Корицата и оформлението са дело на известния художник Валерий Пощаров. „Следобедна усмивка“ съдържа 32 творби, обединени в три цикъла на различна тематика – стихове за Отечеството, апострофи, цикъл с послания за приятелството, любовта и Пътя. Тя се издава със спомоществователството на община град Добрич. Текстовете са писани в периода 2013 г. - 2016 г.

Премиерата на книгата ще бъде със специалното участие на Елка Няголова – поетеса, директор за Балканите на Международна асоциация на писателите и публицистите и председател на Славянска литературна и артистична академия, Генка Петрова – поетеса, ръководител на Клуб за творческо писане „Литературната къща”, Драгомил Георгиев – литературен критик от Сдружение на писателите - Добрич, преподавател в ЕГ „Гео Милев“.