Заледен път и несъобразена скорост пратиха четирима в болница, един е с опасност за живота

Снощи, около 23 часа на телефон 112 в ОДМВР Добрич е постъпил сигнал за катастрофа в по бул. „Русия”, в посока ж.к.„Иглика”.

Заледен път и несъобразена скорост пратиха четирима в болница, един е с опасност за живота

Изпратените на място служители на КАТ Добрич, установяват, че водача на л.а.”Фолксваген”, с ТХ регистрация - Р.К., на 20 год. от гр. Добрич, със стаж 1 година и 6 месеца, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост – заледена настилка, губи контрол над автомобила, блъска се в снежен скат, образувал се в средната разделителна ивица, продължава движението си напред, завърта се и се блъска с лявата си част в дърво.


В следствие на произшествието са пострадали водача, с болки в кръста и гръбначния стълб, оставен за наблюдение в НХО-МБАЛ Добрич, без опасност за живота, пътниците: Й.А., на 17 г. от гр. Добрич, настанен в НХО, с мозъчно сътресение, без опасност за живота; П.А., на 20 г. от с. Опанец, настанен в НХО, с черепно мозъчна травма, с опасност за живота; Д.С., на 16 г. от гр.Добрич, освободен за домашно лечение, без опасност за живота. Взета кръвна проба от водача по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство.