Абитуриенти се запознаха с професията на магистрата на среща в Окръжен съд – Добрич

14 абитуриенти от випуск 2011 г. гостуваха на Окръжен съд – Добрич, за да се запознаят с професията на магистрата. Учениците са кандидат-студенти по право, а 4-ма от тях са приети в университет с отличната им оценката от предварителните изпити.

Абитуриенти се запознаха с професията на магистрата на среща в Окръжен съд – Добрич

Гостите на Окръжен съд – Добрич, са завършили предимно Езикова гимназия „Гео Милев”, двама – ПМГ „Иван Вазов”, един – Хуманитарна гимназия „Св. Кирил и Методий”.

За трети път Окръжен съд – Добрич, организира посещение на абитуриенти, желаещи да изучават специалността „Право” с намерение да им представи специфичното в подготовката и в професията на магистрата.

Съдия Георги Павлов от Търговското отделение на съда ги запозна с обучението по право и възможността за реализация след завършването му. Неговата цел бе да мотивира бъдещите студенти, да положат здрави основи в усвояването на правни знания, за да бъдат ефективни в професионалната си кариера след това.


 

„Правото като учебна дисциплина е предизвикателство за младите хора, а следването в юридическия факултет е интелектуално изпитание за всеки младеж”, обърна внимание съдията. Той акцентира на широката обща култура, сериозния житейски опит и непрекъснатото учене, които съпътстват работата на съдията.