Марешки: 230 лева най-ниска пенсия и 600 лева минимална работна заплата

Изборът на 26 март ще е между статуквото и новите играчи

Марешки: 230 лева най-ниска пенсия и 600 лева минимална работна заплата

За разлика от популистите, които обещават 500 лева минимална пенсия и 1000 лева минимална заплата, ние сме изчислили, че е възможно най-ниската пенсия да е 230 лева, а най-ниската заплата - 600 лева. Това е реално. Хората трябва да избират – 230 лева, които ще получат или 500 лева, които няма да получат. Това е разликата между популизма и реализма. Доказваме се ежедневно с дела и се противопоставяме на популизма и на старите партии, и на новите“. Това обяви Веселин Марешки в предаване по БНТ1. 


Лидерът на ВОЛЯ разкри още от приоритетите на Гражданската формация - учениците също да получават парични помощи, но само тези, които имат успех над 4,50 и нямат неизвинени остъствия.
ВОЛЯ е за увеличаване на раждаемостта като всяко семейство да получава по 1000 лева за раждането на всяко дете до трето, но само ако родителите са над 21 годинии и имат минимум средно образование. За младите семейства ще има и други преференции -  апартаменти на изплащане в срок от 10 години на преференциални цени от 300 евро за квадраетн метър. 

Виждам път към абсолютно всички честни и почтени професионалисти от различни области, ще им дадем шанс да се реализират в полза на българския народ и държава. Правим коалиция единствено с българския народ“, така Марешки отговори на въпроса с кого ще се коалира ВОЛЯ след парламентарния вот.

Предприемачът припомни, че ВОЛЯ  е единствената политическа формация, която има възходящ тренд. Според него първият тур на изборите е бил през ноември месец, когато 2,5 милиона българи гласуваха срещу статуквото като дадоха гласа си за Румен Радев.

Подобно нещо ще се случи и на 26 март тази година. „Изборът ще е между статуквото – крадците и новите играчи – почтените и професионалистите. Ние ще сме първа политическа сила, с колко ще сме първи – ще решат избирателите. Още преди една година казах, че ГЕРБ падат, а на 13 ноемвир 2016 г. – че ще има предсрочни избори и то на 26 март. Ние сме прагматици, почтени хора, които знаят проблемите и как да ги решим“, категоричен бе Веселин Марешки.