Да подкрепим участието на световното първенство на европейската рекордьорка Даяна Димитрова

За втора поредна година липсата на средства може да попречи на един от най-големите спортни таланти на град Добрич да участва на световно първенство. Федерацията не покрива всички разходи, затова е необходима и подкрепата на спонсори, за да може Даяна Димитрова да се бори за медал на шампионата на планетата.

Да подкрепим участието на световното първенство на европейската рекордьорка Даяна Димитрова

В началото на април в столицата на Тайланд Банкок ще се проведе Световното първенство по вдигане на тежести за кадети до 17 години.



Право на участие има Даяна Димитрова от Добрич. През миналата година тя стана първа на Европейското първенство по вдигане на тежести за състезателки до 17 години в категория до 44 кг., като постави европейски рекорд на изтласкване. Състезателката на СКВТ "Добрич" е шампион на България при жените. През миналата година тя спечели второто място в класацията "Спортист на Добрич".

Срокът за подаване на заявки за участие на Световното първенство по вдигане на тежести в Тайланд е 4 март.

В зависимост от размера на финансирането, което ще осигури Българска федерация по вдигане на тежести, Даяна ще се нуждае от още между 2000 и 5000 лева за пътни и други разходи, за да може да се яви на шампионата в Банкок.

Всеки желаещ да подкрепи участието на талантливата спортистка от Добрич на световното първенство може да се свърже с нейния треньор Божидар Божилов на телефон: 0898 643039.

От 1 до 6 март на "Спорт палас" във Варна ще се проведе първият кръг на българското първенство по вдигане на тежести. Веднага след края му националният отбор за кадети се събира на подготвителен лагер за световното, до тръгването за Тайланд на 1 април.

На Даяна Димитрова предстоят още два големи международни форума през тази година. На 25 сепетмври тя ще защитава европейската си титла за състезателки до 17 година в Прищина, Косово. 2 седмици след това Даяна Димитрова ще участва и на Европейското първенство по вдигане на тежести за девойки до 20 години в Дуръс, Албания.