Въведени са ограничения в някои пътни участъци в област Добрич

Заради неспиращия снеговалеж и силен вятър от 10.00 се въвеждат ограничения за движение по някои от пътищата от републиканската мрежа на територията на област Добрич, съобщава дежурният в Областния съвет за сигурност.

Въведени са ограничения в някои пътни участъци в област Добрич

По данни на дежурните в Областно пътно управление движение на МПС до 12 т се въвежда за следните пътни участъци:


- ІІІ-2961 Конаре – Белгун – Божаново,

- ІІІ-2904 Кардам – Дуранкулак,

- ІІІ-2963 Вранино – Белгун – Спасово,

- ІІІ-207 Кочмар до границата със Силистра,

- ІІІ-7106 Карапелит – Кочмар,

- ІІ- 27 Добрич – Балчик.

Всички останали пътища са проходими при тежки зимни условия, като от Областно пътно управление предупреждават, че на места има навявания. От Автогара Добрич автобуси пътуват по всички направления. По данни на дежурния на ЖП гара Добрич влакът София-Добрич е с 37 минути закъснение.

От Пожарна безопасност и защита на населението информират, че няма големи пожари. Екипи оказват помощ на закъсали автомобили и хора. Сутринта са подадени сигнали за закъсали автомобили на кръговото за Паскалево, до с Козлодуйци и до с. Равнец.

По данни на дежурните в общините няма бедстващи хора вследствие на метеорологичната обстановка. Дежурният в Община Генерал Тошево информира, че пътят Балканци-Дропла не е почистен. Към 7.30 часа е имало закъсал ТИР на разклона до с. Йовково. По пътищата от общинската пътна мрежа има навявания. Все още е затворен за движение пътят между селата Габер и Огняново, информира дежурният в Община Крушари заради образувани снегонавявания, но до Габер може да се пътува през Капитан Димитрово. От Община Добричка дежурният съобщава, че кола, която превозва болни за хемодиализа към 7.30 ч. е имала затруднение да стигне до с. Черна, където има двама пациенти, но е създадена организация за оказване на съдействие на специализирания автомобил.

Дежурният от ВиК информира, че без вода са селата Габер, Огняново, Земенци и Загорци от Община Крушари и Стражица от Община Балчик. От „Енерго-Про“ съобщават, че няма населени места без електрозахранване.