Опесъчават се 43 направления от републиканската пътна мрежа в област Добрич

Нормална при зимни условия е обстановката на територията на област Добрич към 17.00 часа, съобщава дежурният в Областния съвет за сигурност.

Опесъчават се 43 направления от републиканската пътна мрежа в област Добрич

По данни на дежурния в Областно пътно управление, пътищата в цялата област са проходими при тежки зимни условия. Машините на пътно-поддържащата фирма почистват и опесъчават 43 направления на републиканската пътна мрежа. Отворени за движение без ограничение са всички пътища в Добричка област с изключение на следните отсечки: III-2961 Конаре – Белгун – Божаново, III-2904 Кардам – Дуранкулак, III-2963 Вранино – Белгун – Спасово, като за тези пътни участъци се допуска движение на моторни превозни средства до 12 т.



Дежурният диспечер в Енерго-Про съобщава, че няма населени места в областта без електрозахранване.

По информация на диспечера на ВИК, четири села в Община Крушари са без водоснабдяване - Габер, Огняново, Земенци и Загорци, и едно село в  Община Балчик – Стражица.

По данни на дежурните в общините на територията на областта, се съобщава, че половината от село Балканци в Община Генерал Тошево е без водоподаване. От Община Крушари информират, че пътят между селата Габер и Огняново е бил отворен снощи, но рано тази сутрин отново се е наложило да бъде затворен за движение, поради силни навявания. До Габер може да се пътува през село Капитан Димитрово.

Екип на Пожарна безопасност и защита на населението е отводнявал помещение в сграда в близост до Автогарата в Балчик вследствие на снеготопенето.

Към този час на някои места в областта вали сняг, а край морето – дъжд.