Удължават срока на проекта „Активни заедно“

На 13 януари 2017 година „Авангард Персонал Консултинг“ ООД подписа допълнително споразумение с изпълняващия орган за удължаване срока на договора, съгласно който изпълнява проект „Активни заедно“.

Удължават срока на проекта „Активни заедно“



 Предвид забавянето на подписването на договора първоначално – 11 май, много от потенциално подходящите лица за включване в проекта започнаха работа през летния сезон.

Това стимулира искането на промяна, тъй като фирмата изпитваше големи затрудненията в намирането на лица от целевата група, които да отговарят на критериите за включване в проекта. Промяната се изразява в изменение на крайния срок за изпълнение на проекта. Така продължителността на проекта се промени от 11 на 19 месеца. С тази промяна фирмата се надява, че ще има възможност да идентифицира необходимия брой бенефициенти, които да бъдат включени в проектните дейности.

Към датата на подписване на допълнителното споразумение „Авангард Персонал Консултинг“ ООД е идентифицирала и включила в проектните дейности 21 лица – младежи до 29 години, които не са в образование и обучение, не са в заетост, не са регистрирани в Дирекция „Бюро по труда“ като търсещи работа, не упражняват дейност като търговци или земеделски производители и не са участвали в други подобни проекти. Идентифицираните лица биват включени първо в Мотивационно обучение, а след това и в курс по Професионална квалификация, за да придобият степен за упражняване на професия „Работник в озеленяването“.

В мотивационно обучение са участвали досега всичките 21 лица, а от тях  в курс за професионална квалификация – 8. По-малкият брой на включените в квалификационното обучение се дължи на факта, че някои от младежите вече имаха завършена такава квалификация, а други не отговаряха на някои от условията за включване в това обучение. След преминаването на курса по професионална квалификация и мотивационно обучение до месец Декември 2016 г. в Общинско предприятие „Устойчиви дейности и проекти“ започнаха работа 5 лица. 

След удължаване на срока за изпълнение на проектните дейности фирмата-бенефициент се надява, че ще успее да идентифицира за включване в дейности по проекта 52 лица, които не са в образование или обучение, не работят и не са регистрирани в Дирекция „Бюро по труда“.