Основните пътища в област Добрич са проходими при тежки зимни условия

Основните пътища в област Добрич са проходими при тежки зимни условия, информират от Областния съвет за сигурност, по данни на дежурния в Областно пътно управление.

Основните пътища в област Добрич са проходими при тежки зимни условия

По информация на дежурния в ОПУ към 16.00 часа движението по път II-29 Добрич - Кардам е без ограничения. Без ограничение се осъществява движението на МПС по път II-29 и в участъка от Добрич – Варна. За път I-9 Дуранкулак - Варна е въведено ограничение за движение на МПС до 12 т. Отворени за движение на МПС до 3.5 т са пътищата ІІІ-7606 Карапелит – Кочмар, ІІІ-207 Кочмар – Тервел, ІІІ-293 Добрич – Крушари. Без ограничение се допуска движение по пътя Честименско - Силистра. Затворени за движение са пътищата Тервел – Силистра; Орляк – Зърнево за Шумен; Коларци – Тервел.



По информация на дежурния във ВиК без вода са селата Стражица от община Балчик и Зимница от община Крушари.

Дежурните в общините Добричка, Тервел, Балчик, Каварна и Шабла докладват, че няма села без електрозахранване и водоснабдяване, а общинските пътни мрежи са проходими при зимни условия.  При тежки зимни условия е проходима общинската пътна мрежа на територията на община Крушари, информират от Областния съвет за сигурност, по данни на дежурния в общината.

Единствено в община Генерал Тошево е в сила бедствено положение все още - там пътищата са непроходими. Отворен е само пътят за Кардам.