Исторически медали за Изида от държавно първенство по тенис при момичетата до 12 г.

Исторически медали за Изида от държавно първенство по тенис при момичетата до 12 г.
Състезателките на Изида (Добрич) Михаела Йорданова и Емма Фантусис спечелиха бронзови медали на двойки на зимното държавно първенство по тенис при момичетата до 12 г., което се проведе на кортовете на Бароко спорт в София. Успехът е исторически за добричкия тенис, тъй като за първи път състезателки на клуб от Добрич достигат до отличията на такъв голям спортен форум в тази възрастова група. До сега успехите ни бяха основно при момчетата и юношите, както и при девойките до 18 г. и жените в лицето на Калина Божилова, Христина Дянкова и Магдалена Радкова.


Право на участие имаха само 12-те най-добри двойки. В първия кръг на основната схема Йорданова и Фантусис елиминираха Гергана Мръвкова и Виктория Кънчева от Локомотив (Пловдив) със 7-6 7-5, като във втория сет наваксаха изоставане от 1-5. На четвъртфиналите възпитаничките на Михаил Атанасов отстраниха поставените под номер 3 Габриела Митева (15-40, София)/Никол Йорданова (Троян) с 6-3 6-4, като във втория сет затвориха мача при шестия мачбол в тяхна полза. На полуфинала двойката на Изида отстъпи с 3-6 3-6 на Ева Бусаад (Августа Траяна, Ст.З)/ Росица Денчева (Плевен 90).


Успехът е изключително сладък, тъй като идва в едни от най-силните години на българския детски тенис. Преди националния шампионат Михаела Йорданова участва в лагер на националния тенис център в зала София, който бе организиран от БФТ за първите 8 в националната ранглиста при момчетата и момичетата. В последната класация тенисистката ни е номер 4 в България.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+