Младежите на Добруджа ще играят на финалите за Купата на България

Най-силните хандбални школи при състезателите до 19 години ще спорят за трофея от петък до неделя. Формацията на Добруджа е водена от треньорския тандем Джошкун Якубов и Емил Иванов.

Младежите на Добруджа ще играят на финалите за Купата на България

От утре до неделя Хасково ще бъде домакин на финалния турнир за Купата на България по хандбал за младежи, до 19 години. Ще участват 8 отбора, които първоначално ще бъдат разделени в 2 групи.



Добруджа е в поток с домакина Асти, Локомотив (Горна Оряховица) и победителя от квалификацията, която ще се проведе днес. За класиране на финалите ще спорят Албатрос (Бургас), Чардафон (Габрово) и Шумен. Вторият от квалификацията ще бъде в другата група на финалите, в която са Фрегата (Бургас), Спартак (Варна) и Левски (град Левски).

В петък младежите на Добруджа ще изиграят 2 мача - първо с Локомотив (Горна Оряховица), а след това с отбора, идващ от квалификацията. На следващия ден сутринта Михаил Нейчев, Красен Крайчев и компания ще излязат срещу Асти. Събота вечер ще се изиграят 1/2-финалите, а в неделя е решителният мач за трофея.

Треньори на младежкия състав на Добруджа са Джошкун Якубов и Емил Иванов - голмайсторът и вратарят на мъжкия отбор.

Първата ни цел е излизане от групите, след което ще се борим и за медали, сподели президентът на хандбален клуб Добруджа Георги Андреев.