Диско и шкембе чорба - идеалната оферта за нощен живот в Добрич

Танци в Звезда или Бакарди и към 4-5 ч. на шкембе в Герана е най-добрата оферта за нощен живот в Добрич за петък вечер. Това определиха читателите на Добрич Онлайн в поредната ни анкета. Голямата изненада - алтернативните в Добрич са повече от чалгаджиите.

Диско и шкембе чорба - идеалната оферта за нощен живот в Добрич

На въпроса "Най-добрата оферта за нощен живот в Добрич за петък вечер е:" най-много отговори - 34%, очаквано събра "Танци в Звезда/Бакарди и към 4-5 ч. на шкембе в Герана". Класическа схема за "махане на главите" в Добрич в края на работната или учебната седмица - ходене на дискотека, танци, свалки, а след това алкохолният глад ни отвежда към Герана (да не забравяме и възможностите Банана и Диси) за животоспасяващата шкембе чорба.


 

Стигаме и до първата изненада в анкетата - второто място отива за домошарите, които в Добрич са само 3% по-малко от дискоманиаците. Според 31% от гласувалите най-добрата оферта за петък вечер е "Ракия и салата вкъщи, после изпълнение на съпружеските задължения". Съгласни сме с посочилите този отговор - защо ти е да излизаш, ако у дома имаш качествен алкохол, вкусна храна и мечтания партньор.

 

Бронзовият медал е хибрид - хем са излезли, хем са в рамките на блока. "В мазата на бай Пешо се събираме съседите-дегустатори от блока" събира 14% от отговорите и заема престижното трето място. Също класическа възможност за добро изкарване на вечерта - бай Пешо ще почерпи с домашно винце и ракия, бай Иван ще донесе сланинка и луканка за мезе и в добра компания ще бъдат обсъдени грешната схема на Матеус, изказванията на Бойко от седмицата, новата съседка и ремонта на Ладата. Тук обаче си признаваме, че отговорът ни е некоректно предложен, защото от него не става ясно как прекарват вечерта съпругите на господата от мазата.

 

Следващата позиция е за Бири и „пушене” на пейките в парка - 10%. Най-добрата оферта за нощен живот за всики метъли, скинове, кораджии, пънкари, рейвъри, хипита и други на пръв поглед несъвместими култури. Анкетата показва серизно присъсъствие на алтернативните в Добрич (или поне сред нашите читатели). 10% от отговорилите казват не на "комерса" и за тях петък вечер е време за двулитрови певецета бира в парка, игра на хек, „пушене” (кавичките въобще не са случайни) и може би подрънкване на китара.

 

Последното място остава за "Гюбеци, бутилка водка и кьотек в Планета/Дай-дай" с 8%. Ето това се казва изненада, защото очакавахме този отговор да води люта битка за първото място. Да, ама не! Признаваме, може би и начина, по който сме поднесли възможността е оказала влияние за това. В крайна сметка се оказва, че само за 8% от добричлии най-добрата оферта за петък вечер е чалготека, алкохол, ориенталски танци, фешън прически, модни дрешки и кьотек (няма как да мине без него, ако някой гледа лошо).  

 
И ако тази анкета ви се е сторила шеговита (а тя наистина е такава), то следващата е напълно сериозна. Питаме Ви "За чия листа за общински съветници ще гласувате на местните избори в Добрич: Атака, БСП, ВМРО, ГЕРБ, ДПС, НДСВ, ОЧЗ, РЗС или Синя коалиция". Добрич Онлайн чрез вашите отговори ще провери какви са настроенията в града само няколко месеца преди вота и как би изглеждал местния парламент на Добрич, ако изборите бяха днес. Неслучайно сред отговорите няма предложение "Няма да гласувам" или "Колебая се", но оставайки верни на стила ни от досегашните анкети една от възможностите означава именно това.