Въвеждането на автоматични бариери на ЖП прелез ще доведе до промени в предимството на пътя за Тошево

Вследствие закриването на ЖП гара - Генерал Тошево и функционирането и като спирка, ЖП прелезът по линията Разделна – Добрич – Кардам се пресъоръжава от бариери с ръчно на автоматично управление. Задвижването на бариерния механизъм няма да се осъществява от длъжностно лице, който да следи за безопасното пресичане на ЖП линията, а ще се извършва автоматично, след преминаване на влака през специални предпрелезни устройства по железния път на 1800 метра от прелеза в двете посоки.

Въвеждането на автоматични бариери на ЖП прелез ще доведе до промени в предимството на пътя за Тошево

При автоматично спускане на бариерните греди се създава предпоставка на прелезната площадка между двете бариери да се образува опашка от превозни средства, които изчакват преминаващите по пътя с предимство ІІ - 29 Варна – Добрич – Кардам да попаднат на пътя на влака. С оглед избягване на рисковете от възникване на пътно-транспортни проишествия е наложително промяна организацията на движение, изразяваща се в промяна на предимството – на път Добрич – Кардам спират задължително на знак СТОП и осигуряват предимство на движещите се по път ІІІ – 2903 Генерал Тошево – Красен – Росица.



Молим всички участници в движението да проявят внимание, търпение и разбиране до влизане в сила на новата организация на движението, призовават от Община Генерал Тошево.