Над 2000 работници от 19 държави ще спортуват от утре в Албена

Над 2000 работници от 19 държави ще участват в тазгодишния международен работнически спортен фестивал, който от утре до 12 юни ще се проведе в Албена.

Над 2000 работници от 19 държави ще спортуват от утре в Албена

В Перлата на българското Черноморие ще бъдат излъчени призьорите в 16 вида спорт.


 

Паралелно с фестивала ще се състои и световно първенство по плажен волейбол на Международната конфедерация за работнически спорт (CSIT).


За първи път ще бъде връчена купа в памет на дългогодишния лидер на КНСБ - проф. д-р Желязко Христов, съобщи президентът на Българската работническа федерация “Труд, спорт и здраве” Десислава Ягодин. Призът ще бъде даден в комплексното класиране на българските отбори.


"Проф. д-р Желязко Христов беше сред основателите на работническата федерация и в основата на възраждането работническия спорт. Той има голяма заслуга днес в България да се събират работници от десетки държави, да спортуват и да създават приятелства. Тази година фестивалът ще бъде под патронажа на спортния министър Свилен Нейков и президентът на КНСБ Пламен Димитров", заяви Ягодин.

 

Състезанията в Албена ще преминат пред погледа на почетния президент на работническата ни спортна федерация Костадин Пързулов. Добруджанецът има главен принос в реализирането на феста и утвърждаването на неговия авторитет.