Оценките от матурата по английски език - вход за британско образование

Зрелостниците, явили се на матура по английски език, ще могат да използват оценката си за кандидатстване в програмите на Университета на Уелс институт, Кардиф, Великобритания (University of Wales Institute, Cardiff, UK), съобщават от Висше Училище Международен Колеж - Добрич.

Оценките от матурата по английски език - вход за британско образование

Оценката ще дава възможност и за стипендия, която за първата година достига до 1500 евро, през следващите годни студентите имат възможност да получават стипендия, достигаща до 2500 евро, като всичко зависи от успеха им.


Специалностите на престижния британски университет се предлагат от Висше училище Международен колеж (ВУМК) на територията на България, тъй като ВУМК е стратегически партньор за Източна Европа на Уелското висше училище.

 

Студентите започват обучението си на английски език по специалностите на британския университет във ВУМК, България, а след втората година, желаещите директно продължават в Университета на Уелс институт Кардиф, Великобритания. Тези, които не желаят да продължават образованието си в Обединеното кралство, могат да го направят във ВУМК, въпреки това те отново завършват с бакалавърската диплома на третия по големина британски университет Университета на Уелс (University of Wales), както и с бакалавърската диплома на ВУМК.