Двадесет членна международна делегация посети Средно училище „Димитър Талев“

Днес Средно училище ”Димитър Талев“ беше домакин на работна среща по проект “Good start Grow smart“ по програма Еразъм + разработен и реализиран от екипа на Детска градина „Любимка“ и техните международни партнъори от Естония, Италия, Румъния, Турция и Франция.

Двадесет членна международна делегация посети Средно училище „Димитър Талев“

Гостите бяха посрещнати с фолклорни танци и песни изнесени от ученици от четвърти до дванадесети клас, след което всички се хванаха на голямо добруджанско хоро.




Проектът е насочен към обучението по математика и наука в детската градина. Гостите посетиха урок по математика в първи клас. Под ръководството на госпожа Искра Василева първолаците демонстрираха своите знания за числата от едно до десет и действията събиране и изваждане с тях. И. Василева беше включила елементи от урока на специално разработения софтуер от Майкрософт „Мозаик“, чрез който урокът се превърна в интерактивен, забавен. Децата активно участваха в поставените задачи и бяха поставени в позиция на изследователи и помощници на литературни герои от любими приказки.


В програмата беше включена презентация за училището и споделени добрите практики и огромния опит, който имат Талевци в реализацията на международни проекти. Всички гости споделиха своето възхищение в какви добри условия се трудят ученици и учители.