3 училища от Добрич участваха в иновационен лагер за млади предприемачи

По повод на Световната седмица на предприемачеството по инициатива на Junior Achievement Bulgaria на 21 ноември в Профилирана гимназия по туризъм и предприемачество "Райко Цончев" се проведе иновационен лагер за млади предприемачи.

3 училища от Добрич участваха в иновационен лагер за млади предприемачи


В лагера се включиха тридесет ученици от три училища от град Добрич - ПГТП "Райко Цончев", СУ "Димитър Талев" и "СУ „Св. Св. Кирил и Методий".

В началото на събитието учениците се срещнаха с доброволци предприемачи, които представиха собствени реализирани бизнес проекти. След това, участниците бяха разделени на отбори, чрез кратка игра за разчупване на леда. Казусът, по който всички работиха бе предоставен от JA Bulgaria. В рамките на няколко часа отборите трябваше да намерят решение на проблема с изчезването на пчелите, след което да презентират своята идея пред жури. Към отборите се присъединиха и международни студенти от Висше училище по мениджмънт, в ролята на ментори, които имаха за задача да подпомагат работата на младежите, давайки им насоки как да развият идеите си.

Първите три най-добре справили се отбора получиха специални награди, сред които стипендии за обучение във ВУМ, предметни награди, книги на английски език, а всички останали участници – сертификати. Всички дейности, включени в лагера, се проведоха на англиийски език.