Окръжен съд потвърди ареста на обвиняем за 3 кражби

Окръжен съд – Добрич, потвърди наложената на 38-годишния Михаил Н. М. от с. Победа, община Добричка мярка за неотклонение задържане под стража.

Окръжен съд потвърди ареста на обвиняем за 3 кражби

Той е обвиняем по досъдебно производство за три кражби, извършени в с. Победа след предварително сговаряне с още три лица и при условията на опасен рецидив и продължавано престъпление. Според обвинението за времето от 06.04.2011 г. до 15.05.2011 г. в съучастие с две лица, е отнел газова бутилка, газов котлон, одеало и други вещи от добричлия.

 

За времето между 27 и 29 април 2011 г. заедно с три лица, е отнел радиоприемник, две душ-батерии и метални тръби от добричлия. Между 15 и 16 май 2011 г. четиримата са отнели два топа оградна мрежа и 10 колове от трети добричлия.

Районна прокуратура – Добрич е наложила на Михаил мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 500 лв. Той не е внесъл сумата в законовия срок, затова прокуратурата е поискала ареста му. На 31.05.2011 г. Районен съд – Добрич, е взел спрямо него мярка за неотклонение задържане под стража. Михаил обжалва този акт пред въззивния съд.

Адвокатът му пледира днес, че адекватната мярка за неотклонение е домашен арест.

Представителят на Окръжна прокуратура – Добрич, се противопостави и поиска съдът на потвърди наложената на Михаил най-тежка мярка за неотклонение. Държавният обвинител посочи, че от доказателствата по делото може да се направи обосновано предположение, че Михаил е извършил три престъпления, за които е привлечен да отговаря. Те са сторени при условията на опасен рецидив, а това обстоятелство обосновава опасността лицето да се укрие или да извърши ново деяние. Той е осъждан 9 пъти, два от които на лишаване от свобода и има лоши характеристични данни.

Михаил няма образование, безработен е, женен.

Окръжен съд – Добрич, след като се запозна с приложените по делото материали и изслуша становищата на страните, потвърди определението на Районен съд – Добрич, за задържане на 38-годишния под стража.

Актът на въззивния съд е окончателен.