За първи път Добрич бе домакин на "Девин детски тенис"

При голям интерес в Добрич премина третото издание от програмата на БФТ и "Девин" АД - "Девин детски тенис". На кортовете на Изида бяха проведени турнири за деца до 8 и 10 години, в които се включиха тенисисти от Североизточна България.

За първи път Добрич бе домакин на "Девин детски тенис"

В тях участниците показаха високо ниво на издръжливост и голяма мотивация за победа. В организацията на състезанията се включиха както треньорите, така и много родители, които активно помагаха в съдийството и работата на кортовете. Разбира се, както повелява традицията, програмата не мина без традиционното парти и торта за красивия тенис празник.



Отлично се представи Марина Христова от Изида, която спечели два златни медала - в турнира на "Девин" на най-малките кортове и в регионалния турнир при момичетата до 8 г.


На финала в регионалния турнир тя победи Мила Първанова от Варна. Бронзови медали спечелиха възпитаничките на Изида Натали Георгиева и Александра Дралчева.

 

При момчетата отново безапелационен бе Николай Неделчев от Разград. Сребърен медал завоюва Пламен Луканов от ТК Добрич. На трето място завършиха Виктор Дойчев от Изида и Хачик Ваpжабедян от варненския клуб Велто. Виктор приключи празника на "Девин" и със златен медал, до който достигна заради отличната си игра на малките кортове.

 

При момичетата до 10 г. триумфира Тина Миланова от варненския Черно море, която на финала надделя с 9-3 гейма над Беатрис Спасова от варненския Темпо. С бронз си тръгнаха Лилия Димова и Симона Георгиева от Велто.

 

Шампион при момчетата до 10 г. стана Мартин Джамбазов от Велто, който в спора за златото "излъга" Николай Неделчев с тайбрек. Трети завършиха Тихомир Тодоров от Изида и Самуил Конов от Русе.