Договор за безвъзмездна финансова помощ подписа Авангард Персонал Консултинг ООД

На 22.08.2016 г. „Авангард Персонал Консултинг“ ООД подписа договор за безвъзмездна финансова помощ № BG05M9OP001-1.003-0752-C01 за изпълнение на проект „Нови възможности на ново работно място“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014 – 2020“.

Договор за безвъзмездна финансова помощ подписа Авангард Персонал Консултинг ООД


Основната цел на проекта е: създаване на устойчиви работни места и възможност за професионална реализация на 4 безработни лица, а специфичните цели са: интеграция на пазара на труда, подобряване нивото на компетентност на целевата група и създаване на подходяща работна среда. 

Продължителността на проекта е 13 месеца, а безвъзмездната финансова помощ е в размер на 58 724.00 лева, която ще се изразходва за възнаграждения и осигуровки на наетите лица, за създаване на подходяща работна среда и здравословни и безопасни условия на труд, за обучение по чужд език, като и за информация, комуникация и административни дейности. 

В изпълнение на планираните дейности вече са назначени 4 нови служители на длъжностите – трудов посредник, специалист маркетинг и реклама, оперативен счетоводител и компютърен аналитик. Избрани са изпълнители за предвидените външни услуги – ремонтни дейности за подобряване на достъпността на работната среда, за публичност и визуализация, за доставка на оборудване на новите работни места, за разработване на оценка на риска, и за организиране на обучение по ключова компетентност.  Всички стартирали дейности се изпълняват съгласно предварителния график, а сформираният екип от експерти, както и опитът на фирмата в изпълнение на проекти, финансирани по различни оперативни програми са гаранция за качественото изпълнение на проектните дейности. 

При изпълнение на всички дейности в рамките на настоящия проект ще се съблюдават заложените от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020“ хоризонтални принципи, а именно: равни възможности и недопускане на дискриминация, равенство между половете и устойчиво развитие. 

Проектът със сигурност ще създаде нови възможности за кариерно развитие и усъвършенстване на професионалните и социални компетентности за включените в него бенефициенти.