13 медала спечелиха плувците на Добруджа на международен турнир в София

Николай Божков спечели 4 медала - 2 сребърни и 2 бронзови, Станислава Сарандева - с 3 отличия.

13 медала спечелиха плувците на Добруджа на международен турнир в София

В София вчера и днес за 18-та поредна година се проведе турнирът по плуване "Замората" в памет на известния треньор Стефан Попов. Състезанието бе организирано от Плувен клуб "Левски" - София и е включено в календара на Българска федерация по плувни спортове. Участваха около 350 деца от 24 клуба от България, Сърбия и Македония.



Спортен клуб по плувни спортове "Добруджа", чийто състезатели се подготвят в плувен комплекс "Русалка" в Добрич, отново се нареди сред най-добрите и доказа високата класа на града ни в този спорт. СКПС Добруджа участва с 8 състезатели и достигна до 13 медала. Всички възпитаници на старши треньора Иван Иванов се представиха много силно и записаха предни класирания.

С най-много призови места се отличи Николай Божков. При момчетата на 10-11 години той се класира втори на 100 метра бруст и на 50 метра гръб, а на 50 бътерфлай и на 50 метра бруст спечели бронзови медали.

При девойките младша възраст Станислава Сарандева достигна до 3 медала - сребърен на 100 метра свободен стил и бронзови на 50 метра свободен стил и 50 метра гръб.

Гергана Донева си тръгва от София с две бронзови отличия - на 50 метра свободен стил и на 50 метра бруст при момичетата на 9-10 години.

С две призови класирания на "Замората" е и Здравко Желев. Той се класира втори на 50 метра гръб и трети на 100 метра в същия стил при юношите младша възраст.

Левена Аврамова се окичи с бронзовия медал на 50 метра бътерфлай при момичетата на 9-10 години.

При юношите старша възраст Максим Михайлов се класира трети на 50 метра гръб. На турнира в София той на 3 пъти остана на крачка от почетната стълбица, нареждайки се четвърти в дисциплините.

Теодора Недева достигна до четвърто и шесто място при девойките младша възраст, а Богдан Попов записа седмо и десето при момчетата на 10-11 години.