Корнелия Нинова: Румен Радев през целия си живот е защитавал България и ще продължи да го прави като президент

Ген. Румен Радев е човек, който през целия си живот е защитавал България, пазил е суверенитета й, рискувал е живота си за националната сигурност - той може да продължи да го прави като достоен президент на България, заяви на пресконференция в Добрич Корнелия Нинова - председател на Националния съвет на Българската социалистическа партия.

На снимката: Мая Димитрова - председател на БСП - Добрич и Корнелия Нинова - председател на Националния съвет на БСП

Корнелия Нинова: Румен Радев през целия си живот е защитавал България и ще продължи да го прави като президент

Румен Радев е различният от другите кандидати, той не е омърсен от грешни политически решения в годините на прехода, от приватизации, концесии, лобистки кръгове, връзки с икономически групировки, отбеляза лидерът на БСП.



Нека всички, които искат промяна да подкрепят Румен Радев и Илияна Йотова с бюлетина номер 13, призова Корнелия Нинова. Нужна е промяна, защото сегашните управляващи продават държавата и под чужд натиск вземат решения, а действията им са национално предателство, смята председателят на социалистическата партия. Тя посочи като примери подмяната на Ирина Бокова с Кристалина Георгиева, съгласието да се подпише споразумението с Канада, решението за настаняване на бежанци в общините, поисканите санкции срещу Русия.

Президентът няма правомощия да влияе пряко на всички сфери, но може чрез налагане на вето на антисоциалните закони, чрез свикване на консултативен съвет за национална сигурност, чрез предизвикване на дискусии да поставя в центъра на вниманието на политиката актуалните въпроси - нещо, което не видяхме в мандата на Росен Плевнелиев, коментира Корнелия Нинова.

Вярвам, че Румен Радев и Илияна Йотова ще бъдат следващият президент и вицепрезидент на България, а победата на изборите ще доведе да предсрочни парламентарни след Нова година, заяви председателят на БСП.

Подкрепяме протеста на майките от Добрич срещу новата програма за финансиране на ромски деца със стипендии и ще внесем питане за нея до министър Кунева, съобщи Корнелия Нинова. 30 евро за успех от 3.50 на ромско дете срещу 30 лева за успех от 5.50 на неромско, на българче, е абсолютно неприемливо, заяви тя. Това е крайно несправедливо и е дискриминация по отношение на неромските деца, дори мисля, че в условията на избори представлява купуване на ромски гласове, смята Корнелия Нинова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление