Жури ще избере туристическия слоган на Добрич

Петчленно жури ще избере туристическия слоган на град Добрич, след обявен конкурс от община Добрич. Това реши днес на свое заседание Консултативният съвет по въпросите на туризма към общината.

Жури ще избере туристическия слоган на Добрич

В журито ще бъдат включени представители на Съюза на журналистите в Добрич, на Съюза на писателите, на Браншовата асоциация на хотелиерите и ресторантьорите – регион Добрич, на Община Добрич и на рекламна агенция. Предстои конкурсът да бъде обявен в рамките на тази седмица и да приключи до 20 дни.



До момента Община Добрич проведе две анкети сред гражданите, които имаха положителен отзвук. Целта на първата анкета бе да се намерят отговори на въпросите "С какво Добрич е „интересен“ за туристите, какво го отличава и го прави разпознаваем като туристическа дестинация?", "Кои са посланията, които добричлии биха избрали за бранд на града?", "Какво да съдържа запазеният знак град Добрич?". За един месец са получени 114 отговора, които са обсъдени на заседание на Консултативният съвет по въпросите на туризма към общината, на което се взе решение за обявяване на втора анкета, с която да се потърси отговор на въпроса "Кое е посланието, което добричлии биха отправили към туристите?". Предложенията за слоган са "Добрич – добро място" и "Елате в Добрич". До момента анкетата е попълнена от 43 потребители на сайта на общината. Първият слоган е подкрепен от 8 граждани, а вторият - от 15, 20 от участвалите са предложили друго послание.

След приключване на конкурса за туристически слоган, общината ще обяви конкурс за туристическо лого на град Добрич, като посланието ще бъде част от визуализацията.