Кметът на Добрич поздрави шампионките на България по културизъм и маратон

Екатерина Върбанова се готви за участие на балканско и световно първенство. 2016-та е най-успешната година за лекоатлетката Радосвета Симеонова, донесла й 18 медала.

Кметът на Добрич поздрави шампионките на България по културизъм и маратон

Две спортистки гостуваха днес на кмета Йордан Йорданов и неговия екип. Повод за срещата бяха техните републикански титли. Екатерина Върбанова стана шампионка на България по културизъм, а Радосвета Симеонова - на маратон.



Йордан Йорданов ги поздрави за титлите и им обеща подкрепа в бъдещото им развитие. Кметът пожела на двете спортистки винаги да следват мечтите си. Те ще продължават да прославят Добрич, уверен е Йордан Йорданов.

Екатерина Върбанова се занимава с фитнес от 2 години, а от тази участва на състезания. През април тя спечели шампионата на България по културизъм за девойки, а преди седмица 17-годишното момиче от Добрич стана първа в страната и при жените на държавното първенство в София. Сега на Екетарина й предстоят важни състезания в чужбина, за които тя се класира като шампионка на страната. Първото е тази събота в Сърбия - балаканското първенство по културизъм за жени. 2 седмици след това в Полша ще се проведе световното първенство за девойки. В края на ноември тя ще участва на много силен турнир за жени в Атина.

2016-та е най-силната ми година, сподели лекоатлетката на СКЛА "Добруджа 99" Радосвета Симеонова. През нея тя е спечилала общо 18 медала от национални и международни състезания. През тази година тя е постигнала една своя голяма мечта в спорта - участието на маратон. Тя печели дебютното си бягане на класическата дистанция от 42.195 км. - на маратона в Плевен през май. Месец след това става втора на маратон Стара Загора. Тези класирания водят до покана от федерацията да представя България на балканския шампионат по маратон, провел се преди седмица в столицата. Много се радвам, че успях да донеса бронзов медал за България, сподели Радосвета Симеонова. С време от 2.56:20 ч. на маратон София, нейно лично постижение в дисциплината, освен трета на Балканиадата, добричлийката стана първа в България. Това я амбицира да вложи усилия в своята подготовка още по-целенасочено към маратона и догодина да участва на поне 6 - в България и чужбина. Силната конкуренция не ме плаши, за мен е важно да покажа на състезание колко съм подготвена и да подобрявам времето си, сподели Радосвета Симеонова.


Двете спортистки получиха от кмета Йордан Йорданов значки с герба на град Добрич. Той връчи такива и на отбора на ПМГ "Иван Вазов" - Добрич, който спечели на национално състезание в Шумен възможността 25 ученици да посетят Европейския парламент в Страсбург в началото на месеца.