Програма за кариерно ориентиране на ниво училище ще се апробира в СУ „П. Р. Славейков”

В тридневно обучение по проект „Система за кариерно ориентиране в училищното образование“, финансиран от Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове, участваха кариерни консултанти и педагогически специалисти от СУ „П.Р. Славейков” – гр. Добрич.

Програма за кариерно ориентиране на ниво училище  ще се апробира в СУ „П. Р. Славейков”



Участниците в програмата бяха запознати с богатия инструментариум, създаден по проекта до момента, както и с новите дейности, които ще се апробират на ниво училище за периода 2016 – 2017 година. Обучителят Д-р Стефанка Томчева презентира основните организационни аспекти, методи за работа и теми за кариерно ориентиране, които предстои да се реализират в начален, прогимназиален и гимназиален етап в пилотните училища в цялата страна.

За пилотно училище от Добрич е избрано СУ „П. Р. Славейков”, в което вече е сформиран екип от специалисти, които заедно с консултантите от ЦКО – Добрич ще подпомагат учениците в тяхното личностно и кариерно развитие. Проектът предвижда и създаване и функциониране на клуб „Кариера” на територията на училището.