В Албена ще връчат купите на България по хокей при мъжете и жените

XIX издание на финалите в турнирите за Купата на България по хокей при мъжете и жените ще се състоят в Албена този уикенд.

В Албена ще връчат купите на България по хокей при мъжете и жените

В разпределението на отличията участват по 4 отбора в двата пола. При мъжете златото ще атакуват Локомотив 1929, Академик плюс, Свети Климент и НСА, а при жените ще се включат НСА, Академик плюс, Баните и УСК Академик.

 

Мачовете в турнирите ще се състоят на игрището за хокей с изкуствена тревна настилка. Те ще се проведат по правилата на европейската шампионска лига - елиминационна фаза. Полуфиналите са на 4 юни от 13 часа. Дамският финал е на 5 юни от 10 часа, а мъжкият ще започне в 12 часа. Два часа по-късно ще се проведе и закриването.

 

Продължителността на срещите на полуфиналите ще бъде 2 полувремена по 20 минути с едноминутно прекъсване на всяка 10 мин. в частта. В заключителните мачове полувремената ще бъдат удължени с по 15 мин., като от федерацията обявиха, че ще има с едноминутно прекъсване на 17.30 и 52.30 в полувремената.

 

От родната ни централа уточниха, че при зелен картон състезателите ще получават по 2 мин. наказание, а при равенство в редовното време ще бъдат отсъдени две полувремена по 5 мин. по правилото "Сребърен гол", а при ново равенство ще се изпълняват дузпи.