Радосвета Симеонова - първа в България и трета на Балканите на маратон

Радосвета Симеонова - първа в България и трета на Балканите на маратон
Състезателката на СКЛА "Добруджа 99" подобри с повече от 3 минути личния си резултат на маратон и спечели два медала в София - златен и бронзов.

Маратон София се проведе днес. Състезанието в столицата имаше статут и на балкански и републикански шампионат.По покана на БФЛА Радосвета Симеонова от Добрич бе представителката на България на Балканиадата.


Лекоатлетката на СКЛА "Добруджа 99" пробяга класическата дистанция от 42.195 км. за 2.56:20 ч. - с близо 3 минути и половина по-бързо от най-доброто си постижение до сега.


Това време осигури на Радосвета Симеонова два медала. Националната състезателка се класира трета на балканското първенство по маратон за жени. Добричлийката стана републиканска шампионка на България в дисциплината за тази година. В общото класиране, сред над 300 участнички от страната и чужбина, тя се класира седма, като премии получиха първите десет.Следващата изява на Радосвета Симеонова е след по-малко от седмица. На 15 октомври тя ще се състезава на 4-километровия крос в Горна Оряховица, който е от календара на Българска федерация по лека атлетика.Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+