Общинският съвет организира дискусия за размера на патентния данък на такситата

На 17 октомври от 15.00 часа в малката заседателна зала на Община град Добрич ще се проведе извънредно съвместно заседание на постоянната комисия "Транспорт, инфраструктура и екология" и ПК "Бюджет, финанси и данъчна политика". Общински съвет град Добрич кани заинтересованите лица на публична среща - дискусия във връзка с размера на патентния данък на такситата.

Общинският съвет организира дискусия за размера на патентния данък на такситата

Този налог е нов и влиза в сила от началото на 2017 година. Общинските съвети в страната определят размера на данъка, който трябва да е в граници от 300 до 1000 лева.



Припомняме, че на заседанието на общинския съвет през юли бе решено в Добрич налогът да е размер на 590 лв. На сесията през септември кметът Йордан Йорданов предложи данъкът да бъде намален на 300 лева, след като е провел среща с представители на таксиметровите превозвачи, на която те са изразили несъгласие с определения размер на данъка за Добрич и са посочили за пример Пловдив, Стара Загора, Перник, Търговище и други, където данъкът е приет в минимален размер - 300 лева. Местният парламент обаче отложи преразглеждането на решението си за следващата сесия. Последва масов протест на таксиметровите шофьори, като в мирното шествие по улиците на Добрич се включиха над 250 жълти коли.