Още един заместник-министър си отива

Заместник-социалният министър Красимир Попов е бил освободен от поста си. Причината за уволнението му е недобрите резултати по усвояване на евросредствата.

Още един заместник-министър си отива

Чистката в правителството явно не е свършила.


 

Заместник-министърът на труда и социалната политика Красимир Попов е освободен от поста си.

Това съобщи министърът на труда Тотю Младенов на извънредна пресконференция. Попов е уволнен заради незадоволителни резултати по усвояването на европарите.

Попов отговаряше за европейските проекти на министерството, оперативната програма "Развитие на човешките ресурси" и политиките на пазара на труда. Наблюдаваше работата на Агенцията по заетостта, както и на програмата "Красива България".

 

Освобождаването на Попов е съгласувано с премиера Борисов.

 

Наскоро бяха извършени изненадващи промени в кабинета. Александър Цветков напусна поста транспортен министър и беше сменен от Ивайло Московски. Марий Косев, лично назначение на Трайчо Трайков, беше оосвободен като заместник министър на икономиката и енергетиката, пряко отговарящ за преговорите с АЕЦ "Белене".

 

Според лидера на СДС Мартин Димитров се готви и оставката на икономическия министър Трайчо Трайков. Имаше слух за рокади и земеделското министерство, но до този момент няма такива. Ръководството на КАТ също беше сменено. Христина Митрева беше принудена да подаде оставка като шеф на НОИ заради липса на политическа подкрепа.

 

Премиерът винаги е казвал, че в името на добрата работа са възможни промени на правителството по всяко време.

Предстоящите избори наляха напрежение в политическата ситуация у нас. Промените в администрацията едва ли ше бъдат последни за тази година.