БезГраници - в Балчик, Добрич и Румъния

От 30 септември до 8 октомври в "Двореца" - Балчик, Добрич и румънския курорт Венус ще се проведе седмото издание на Международния арт форум и фестивал "WithoutBorders"/"FaraFrontiere"/"БезГраници". По време на събитието се очакват 20 визуални артисти от Румъния, България, Русия, Турция, Испания (Навара и Каталуния), Република Македония, Еквадор, САЩ, Нидерландия, Белгия и Германия. Те ще участват на арт пленера - част от форума.

БезГраници - в Балчик, Добрич и Румъния

"WithoutBorders" е едно от водещите балкански крос-културни събития, носещи европейската ценностна система и промотиращи взаимното разбиране между културите, толерантността, мирното и приятелско съществуване, и културния обмен. Форумът цели да се превърне в катализатор за развитието на арт индустрията и културния туризъм.



По време на събитието за шести път ще се проведат изложби на художници и фотографи: първата в Художествена галерия – Добрич на 3 октомври, втората в хотел "Мера Ризърт" в курортен комплекс Венус (Румъния) на 6 октомври и третата финална в галерия "Тихото Гнездо" в Двореца - Балчик на 7 октомври. Началният час и за трите изложни е 18.00 часа.

Форумът е продукция на Стопанска камара – Варна с партньорството на Двореца - Балчик, Джобскалатис и Асоциация Калатис 357 - Румъния, международната арт мрежа "Скендерман".
       
Участниците тази година ще бъдат:
Рон Вейерс (Нидерландия)
Чума Аргинaриз (Навара - Испания)
Луйза Кала (Румъния)
Марина Варенцова-Русева (Русия)
Николай Русев (България)
Хуан Мануел Фернандез Куичан (Еквадор/Навара-Испания)
Гюлай Юксел (Турция)
Божидар Тонев (България)
Майдер Куадра (Навара - Испания)
Чема Гомес (Каталуния - Испания)
Роберт Цветковски (Република Македония)
Брайко Брайков (България)
Дъг Стюбер (САЩ)
Румяна Тенева (България/Навара - Испания)
Ясен Казанджиев (България/Навара - Испания)
Марлийн Девулф (Белгия)
Марияс Шуман (Германия)
и други.