Добрич почете паметта на Ботев и загиналите за свободата на България

С общоградско поклонение и поднасяне на цветя на паметника на Христо Ботев, Добрич отбеляза Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.

Добрич почете паметта на Ботев и загиналите за свободата на България

На днешния ден България почита 135-години от гибелта на големия революционер и писател Христо Ботев.


 

Стотици добричлии днес изказаха своята признателност пред подвига и саможертватата на героя на общоградско поклонение пред паметника на Ботев, който се намира в двора на едноименното училище. На церемонията присъстваха кметът на Добрич Детелина Николова, председателят на общинския съвет Иван Мандев, д-р Катя Ганова - зам. областен управител на Добрич, почетни граждани на Добрич, ветерани от втората световна война, представители на политически партии, ученици от ОУ Христо Ботев - Добрич и много родолюбиви граждани.

 

В началото бе отслужена панихида от отец Стоян Стоянов. Прозвучаха стихове в памет на геройски загиналите за свободата на България. Слово за Ботев произнесе кметът на Добрич Детелина Николова. Точно в 12.00 часа прозвучаха сирени в знак на почит към паметта на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. След това бяха поднесени цветя на паметнка на Христо Ботев.

 

dobrich_botev 

 

етелина Николова и председателят на ОбС - Добрич Иван МандевКметът Детелина Николова и председателят на ОбС - Добрич Иван Мандев 

 

 

 

p6020040_600