Ген. Румен Радев: Президентът трябва да обединява нацията, а не да я разделя

Огледална зала "Нели Божкова" в Добрич се оказа тясна да побере стотиците желаещи да се срещнат с кандидата за президент на БСП.

Ген. Румен Радев: Президентът трябва да обединява нацията, а не да я разделя



Кандидатът за президент на Република България ген. Румен Радев днес е на посещение в област Добрич. Визитата е по покана на Областния и Общинския съвет на БСП - Добрич и включва Добрич, Тервел, Генерал Тошево, Каварна и Балчик.


В огледална зала "Нели Божкова" ген. Румен Радев се срещна с членове и симпатизанти на БСП и граждани от общините Добрич и Добричка.


Гости на събитието бяха народният представител от БСП за 8 МИР - Добрич проф. Светла Бъчварова, Красимир Янков - депутат и член на Изпълнителното бюро на партията и Деница Златева - също член на Изпълнителното бюро.


Генерал Радев, уверявам Ви, че ние, добруджанци, вярваме във Вас, вярваме, че ще бъдете достоен президент на всички българи, вярваме във вашата победа - с тези думи откри срещата Мая Димитрова - председател на БСП - Добрич.


В началото на своето изказване ген. Румен Радев, отбеляза, че в Добрич се е родил един голям българин - Димитър Списаревски и това показва, че в този край са се раждали и се раждат българи, за които героизмът не е само сивмол.

Само двойката Румен Радев - Илияна Йотова е алтернатива на управлението, заяви той.

Аз съм човек, външен от всякакви зависимости - политически, икономически, личностни, отбеляза кандидатът за президент и добави, че президентът трябва да има само една зависимост - волята на българския народ.

Ще работя активно по въпросите на националната сигурност, обеща ген. Румен Радев. Ще провеждам политика на категорично намаляване на броя на налегалните емигранти в България с всички възможни мерки, добави той.

Гарантирам ви, че като президент няма да се крия от неудобни действия и ще налагам вето върху всички закони, които са против интересите на българските граждани, категоричен бе ген. Румен Радев.

Той отбеляза, че президентът трябва да обединява нацията, а не да я разделя.