Зам. областният управител д-р Катя Ганова - на обучително посещение във Великобритания

Зам. областният управител д-р Катя Ганова - на обучително посещение във Великобритания
По покана на Фондация ЛУМОС д-р Катя Ганова и още 8 представители от областта, ще посетят Великобритания в рамките на една работна седмица от 6 до 10 юни. Целта на обучителното посещение е запознаване с британската система за подкрепящи услуги за деца и техните семейства, като част от проекта, свързан с деинтитуционализацията на грижите за деца, стартирал в област Добрич с подкрепата на Фондация ЛУМОС.

Идеята на организаторите е да се даде възможност на различни партньори в този сложен процес, да посетят широк спектър от висококачествени услуги в общността за деца и техните семейства.
    

Заедно със заместник областния управител д-р Катя Ганова, която е пряко ангажирана с реализацията на Стратегията за развитие на социалните услуги в Област Добрич, в обучителното посещение са включени представители на общини, на чиито територии има специализирани институции за деца, както и директори на тези институции.


Визитата ще бъде в графство Дарби, където представителите на Област Добрич ще  посетят: Център за интегрирани услуги за деца с увреждания, Национална организация за защита на човешкита права, която се управлява от хора с увреждания, Благотворителна организация,  работеща за подобряване услугите и условията за деца с увреждания на възраст 0-19 години и техните семейства, училище и спортен колеж  към местната община, които обслужват ученици на възраст между 3-19 години с физически и тежки увреждания, Център за деца под 5- годишна възраст /в графство Дарби има 42 детски центъра/.

 

Предвидено е и посещение на общинска Агенция за приемна грижа и осиновяване, както и Общинско общообразователно училище за деца със специални образователни потребности от 3 до 11 годишна възраст.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+