Хандбалните юноши на Добруджа излизат за медали пред своя публика

Юношите на Хандбален Клуб Добруджа до 17-годишна възраст ще гонят поне медал от финалите в държавното първенство. Осемте най-силни отбора на страната в тази възрастова гарнитура ще определят шампиона на България от 3 юни (петък) до 5 юни (неделя) в зала Русалка в Добрич.

Хандбалните юноши на Добруджа излизат за медали пред своя публика

Клубният президент на ХК Добруджа Георги Андреев заяви, че целите пред отбора са високи - да стигне до медал и дори класиране за финала.


 

Добричлии, водени от треньора Светослав Божков, са в една група с Черно море (Варна), НСА и Стови (Труд). В другата група са Интер (Благоевград), Левски, Железничар (София) и Локомотив (Варна).

 

Нашата група е по-силна, но щом сме си поставили високи цели, не трябва да ни интересува жребия, а трябва да търсим победи срещу всички, бе коментарът на клубния бос Георги Андреев.

 

Ето я и програмата на Добруджа:

 

03 юни /петък/
10:30       Черно море – Добруджа               

17:30      Добруджа – Стови

 

04 юни /събота/
11:00      Добруджа – НСА                    

 

В събота от 17.30 и 18.30 часа са полуфиналите, а в неделя от 12.45 е мачът за златните медали при юношите до 17 години.
Школата на ХК Добруджа вече спечели един трофей през този сезон в зала "Русалка". В Добрич се игра финалният турнир за Купата на България при 15-годишните юноши. Хандбалистите от Добрич, отново водени от наставника Светослав Божков, спечелиха първото място.