Кметът на Каварна поздрави учители и ученици за първия учебен ден

Всички деца от I до IV клас получиха като подарък от кмета книжката "Каварна – моят роден край", издадена преди броени дни от Община Каварна.

Кметът на Каварна поздрави учители и ученици за първия учебен ден

Кметът на Община Каварна Нина Ставрева бе специален гост в училищата в Каварна - СУ "Стефан Караджа", ОУ "Йордан Йовков", НУ "Братя Миладинова" и ПЗГ "Климент Тимирязев".



По случай откриването на учебната година Нина Ставрева поздрави лично учителите, учениците и родителите с думите: "Нека 15-ти септември бъде тържествен и незабравим ден за всички.  За най-малките, които сега за първи път ще прекрачат училищния праг, започва най-голямото пътешествие в света на знанието. По-големите знаят, че това пътешествие е изпълнено с изпитания и за да е успешно са необходими усилия. Не забравяйте, че винаги можете да разчитате на своите учители и родители! Скъпи учители, бъдете здрави, трупайте знания, бъдете горди от постигнатото!".

126 първокласници днес влизат за първи път в класните стаи в училищата в Община Каварна. Най-много те са в СУ "Стефан Караджа" – 50, в ОУ "Йордан Йовков" и НУ "Братя Миладинови" броят им е по 30. В защитеното училище в Белгун първокласниците са 6, а в училището в село Септемврийци – 10.

В цялата община учениците са 1273, от които 95 зрелостници.