С турнир в Албена стартира сезонът в плажния тенис

С международен турнир в курорта Албена стартира летният тур "Девин плажен тенис". Състезанието се провежда по време на медийните събития.

С турнир в Албена стартира сезонът в плажния тенис

Заявки за участие са подали някои от най-добрите състезатели в този спорт както и участници в медийния фестивал. Сред записалите се са и Лазарина Стефанова и Катина Симеонова, които представиха България на световното първенство в Рим.



Това е първият от поредица турнири, които ще бъдат из цялата страна. Турът за 2011 г. включва 10 състезания, като някои от тях ще бъдат международни с награден фонд и ще носят точки за световната ранглиста.

 

Първата проява в Албена започва на 3 юни (петък) от 15.00 ч. с демонстрации, открит урок и възможност за тренировки. Състезателна част ще се проведе на 4 юни от 12.00 на плажа пред хотел "Калиопа".

 

Това е и последната проверка за морския ни курорт и за състезателите в този атрактивен спорт преди големия международен турнир "Албена Къп", който ще се проведе на същото място след две седмици (17-19 юни) и ще раздаде на участниците награден фонд в размер на 1500 долара. Право да се включат в него ще получат победителите от първия "Девин плажен тенис".