29 изкуствени неравности и повдигнати пешеходни пътеки ще бъдат изградени в Генерал Тошево

Днес стартират дейностите по строителството на изкуствени неравности и повдигнати пешеходни пътеки по общинската и републиканската пътна мрежа на територията на община Генерал Тошево.

29 изкуствени неравности и повдигнати пешеходни пътеки ще бъдат изградени в Генерал Тошево

Приоритетно фирмата – изпълнител ще започне с тяхното изпълнение в общинския център, като първо ще бъдат изградени повдигнати пешеходни пътеки, водещи до обществени учреждения и училища.



Дейностите по определяне местата за поставяне на съоръженията по общинската и републиканската пътна мрежа са съгласувани с Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Агенция “Пътна инфраструктура”, както и със сектор „Пътна полиция” в МВР – Добрич.


Стойността на договора за проектиране и инженеринг на пътните съоръжения между Община Генерал Тошево и фирмата – изпълнител е 62 568 лв. с ДДС. Средствата са включени в капиталовата програма на общината.

Изкуствените неравности се поставят за ограничаване на скоростта на моторните превозни средства, намаляване на потенциалните пътни конфликти и повишаване безопасността за всички участници в движението в града и селата.


Общо 29 са съоръженията, които ще бъдат изградени. 6 повдигнати пешеходни пътеки и 3 изкуствени неравности в град Генерал Тошево и 21 изкуствени неравности в селата. Съответно в общинския център те ще бъдат по улиците: „Дружба” – 1 бр., „Трети март” – 2 бр., „Димитър Благоев” – 1 бр., на кръстовището между „Г. С. Раковски” и „Св. Св. Кирил и Методий” – 1 бр., както и на кръстовището на „Г. С. Раковски” и „Ст. Милев” – 1 бр. Изкуствени неравности ще бъдат положени по пътя Добрич – Каварна, преди улица „Капитан Венко Савов” – 1 бр. и по ул. „Опълченска” – 2 бр. Такива ще бъдат положени и в селата: Кардам – 1 бр., Конаре – 2 бр., Преселенци – 2 бр., с. Спасово – 1 бр., Малина – 2 бр., Равнец – 2 бр., Сноп – 2 бр., Житен – 1 бр., Росица – 2 бр., Изворово – 3 бр., Къпиново – 2 бр.